Polityka prywatności

§ 1

  1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady:
    • przechowywania i dostępu do informacji na urządzeniach Użytkownika za pomocą plików Cookies, służących realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną
    • przechowywania danych osobowych
    • korzystania z usługi newslettera.

§ 2

Definicje

  1. Administrator - oznacza Sprzedawcę i właściciela strony internetowej Spółkę Cywilną GP Investments z siedzibą w Olsztynie (10-088) przy ulicy Sikorskiego 19 lok. 176, NIP PL7393818148.
  2. Cookies - oznacza dane informatyczne, w szczególności niewielkie pliki tekstowe, zapisywane i przechowywane na urządzeniach za pośrednictwem których Użytkownik korzysta ze stron internetowych.
  3. Cookies Administratora - oznacza Cookies zamieszczane przez Administratora, związane ze świadczeniem usług drogą elektroniczną przez Administratora za pośrednictwem strony internetowej.
  4. Cookies Zewnętrzne - oznacza Cookies zamieszczane przez partnerów Administratora, za pośrednictwem strony internetowej.
  5. Strona internetowa - oznacza www.restlords.com.
  6. Urządzenie - oznacza elektroniczne urządzenie za pośrednictwem, którego Użytkownik uzyskuje dostęp do Serwisu.
  7. Użytkownik - oznacza  podmiot, na rzecz którego zgodnie z Regulaminem i przepisami prawa mogą być świadczone usługi drogą elektroniczną lub z którym zawarta może być Umowa o świadczenie usług drogą elektroniczną.

§ 3

Rodzaje wykorzystywanych Cookies

  1. Stosowane przez Administratora Cookies są bezpieczne dla urządzenia Użytkownika. W szczególności tą drogą nie jest możliwe przedostanie się do Urządzeń Użytkowników wirusów lub innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania złośliwego. Pliki te pozwalają zidentyfikować oprogramowanie wykorzystywane przez Użytkownika i dostosować Serwis indywidualnie każdemu Użytkownikowi. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę domeny z której pochodzą, czas przechowywania ich na Urządzeniu oraz przypisaną wartość.
  2. Administrator wykorzystuje dwa typy plików cookies:
    • Cookies sesyjne: są przechowywane na Urządzeniu Użytkownika i pozostają tam do momentu zakończenia sesji danej przeglądarki. Zapisane informacje są wówczas trwale usuwane z pamięci Urządzenia. Mechanizm cookies sesyjnych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Urządzenia Użytkownika.
    • Cookies trwałe: są przechowywane na Urządzeniu Użytkownika i pozostają tam do momentu ich skasowania. Zakończenie sesji danej przeglądarki lub wyłączenie Urządzenia nie powoduje ich usunięcia z Urządzenia Użytkownika. Mechanizm cookies trwałych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Urządzenia Użytkownika.
  3. Użytkownik ma możliwość ograniczenia lub wyłączenia dostępu plików cookies do swojego Urządzenia. W przypadku skorzystania z tej opcji korzystanie ze Serwisu będzie możliwe, poza funkcjami, które ze swojej natury wymagają plików cookies.

§ 4

Cele w jakich wykorzystywane są Cookies

  1. Administrator wykorzystuje Cookies Własne w następujących celach:
    • Konfiguracji strony internetowej: rozpoznania urządzenia Użytkownika strony internetowej odpowiedniego wyświetlenia strony internetowej, dostosowania do jego indywidualnych potrzeb; rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej.
    • Realizacji procesów niezbędnych dla pełnej funkcjonalności stron internetowych: dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. W szczególności pliki te pozwalają rozpoznać podstawowe parametry Urządzenia Użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb.
    • Analiz i badań oraz audytu oglądalności: tworzenia anonimowych statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy korzystają ze strony internetowej, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.
    • Zapewnienia bezpieczeństwa i niezawodności strony internetowej.
  2. Administrator usługi wykorzystuje Cookies Zewnętrzne w następujących celach:
    • zbierania ogólnych i anonimowych danych statycznych za pośrednictwem narzędzi analitycznych Google Adwords i Google Analytics.
    • wykorzystania funkcji interaktywnych w celu popularyzacji strony internetowej za pomocą serwisu społecznościowego Facebook.
    • wykorzystania funkcji interaktywnych w celu popularyzacji strony internetowej za pomocą serwisu społecznościowego Google +.
    • wykorzystania funkcji interaktywnych w celu popularyzacji strony internetowej za pomocą serwisu społecznościowego Twitter.
    • wykorzystania funkcji interaktywnych w celu popularyzacji strony internetowej za pomocą serwisu YouTube i Vimeo.

§ 5

Możliwości określenia warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu przez Cookies

  1. Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookies do Urządzenia Użytkownika. Zmiany ustawień, o których mowa w zdaniu poprzednim, Użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej lub za pomocą konfiguracji usługi. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu na urządzeniu Użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  2. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki Cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa.
  3. Ograniczenie stosowania plików Cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej Serwisu.

§ 6

Przechowywanie danych

  1. Administrator przetwarza zgromadzone dane osobowe zgodnie z ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (tekst jednolity Dz. U. z 2013 r., poz. 1422) oraz ustawą z dnia 27 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz. U. z 2014 r., poz. 1182 z późn. zm.).
  2. Dane osobowe, takie jak imię, nazwisko, adres, numer telefonu i e-mail, udostępniane Administratorowi za pośrednictwem niniejszej strony internetowej podczas składania zamówienia wykorzystywane są jedynie do celów obsługi zamówienia i nigdy nie zostaną przekazane osobom czy podmiotom trzecim.
    • Złożenie zamówienia przez Użytkownika jest równoznaczne z jego zgodą na przechowywanie i przetwarzanie przez Administratora danych osobowych zawartych w zamówieniu, zgodnie z obowiązującymi przepisami ustawy o ochronie danych osobowych Dz.U. z 2014 roku, poz. 1182 wraz ze zmianami.
  3. Dane osobowe, takie jak imię, nazwisko i e-mail udostępniane Administratorowi za pośrednictwem niniejszej strony internetowej podczas wystawiania opinii oraz komentarzy wykorzystywane są jedynie do celów prowadzenia strony internetowej i nigdy nie zostaną przekazane osobom czy podmiotom trzecim.
    • Wystawienie opinii lub komentarza, na stronie internetowej, przez Użytkownika jest równoznaczne z jego zgodą na przechowywanie i przetwarzanie przez Administratora danych osobowych, zgodnie z obowiązującymi przepisami ustawy o ochronie danych osobowych Dz.U. z 2014 roku, poz. 1182 wraz ze zmianami oraz na opublikowanie wpisanej opinii lub komentarza wraz imieniem i nazwiskiem, wyłączając publikację adresu e-mail.

§ 7

Newsletter

  1. Do korzystania z usługi wymagany jest komputer z dostępem do Internetu, dowolna przeglądarka internetowa oraz czynna i prawidłowo skonfigurowana poczta elektroniczna.
  2. Newsletter jest bezpłatną usługą, polegającą na informowaniu Użytkowników o promocjach, konkursach, wydarzeniach, nowościach poprzez okresowe wysyłanie treści drogą elektroniczną w postaci listu elektronicznego.
  3. Subskrypcja newslettera polega na wpisaniu adresu poczty elektronicznej, którym dysponuje Użytkownik do formularza udostępnianego przez Administratora na stronie internetowej. Subskrypcja newslettera przez Użytkownika stanowi wyrażenie przez Użytkownika zgody na otrzymywanie bezpłatnego newslettera.
  4. Administrator, w drodze umowy zawartej na piśmie, może powierzyć innemu podmiotowi przetwarzanie danych osobowych, zgodnie z art. 31 ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych..
  5. Użytkownik ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz do ich poprawiania.
  6. Użytkownik ma prawo do uzyskania informacji czy i w jakim zakresie są przetwarzane jego dane osobowe, a także informacji o celu i zakresie przetwarzania jego danych osobowych. 
  7. Użytkownik w każdym momencie ma prawo zrezygnować z usługi newslettera. Subskrypcję można anulować, klikając na link "Rezygnacja" znajdujący się na dole każdego z przesłanych listów elektronicznych.
  8. Usunięcie konta pocztowego Użytkownika z bazy adresowej newslettera następuje natychmiastowo i sygnalizowane jest komunikatem potwierdzającym operację.
  9. Klient subskrybując newsletter wyraża zgodę na wysyłanie przez Administratora za pośrednictwem newslettera reklam oraz informacji handlowych w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. 2013 poz. 1422) na konto e-mail Użytkownika.
  10. Administrator zastrzega sobie prawo do usunięcia konta, którego użytkownik naruszył niniejszy Regulamin lub prawo obowiązujące w Rzeczpospolitej Polskiej lub też podejmuje działania ingerujące w niezakłócone korzystanie z usługi przez innych użytkowników albo dostarczanie treści bezprawnych.

§ 8

Wszelkie pytania i uwagi należy zgłaszać bezpośrednio przez:

  • formularz kontaktowy
  • e-mail: biuro@restlords.com
  • telefon (89) 721 33 44
  • adres do korespondencji:  
    GP Investments S.C.
    ul. Sikorskiego 19 lok. 176
    10-088 Olsztyn, Polska

Oferta

Oferta foteli z masażem Rest Lords

Promocja

Fotel z masażem - promocja Rest Lords

Blog

Wzrost i waga, a fotele z masażem

Jednym z dość często poruszanych przez Klientów tematów jest dopuszczalna waga i optymalny wzrost osoby korzystającej z fotela masującego. To ważne pytania, gdyż dopasowanie fotela z masażem do własnych potrzeb bezpośrednio przekłada się na jakość i komfort korzystania z masażu...

3 największe mity o fotelach masujących

Jakie skojarzenia wywołują fotele masujące? Co przyszło Ci na myśl, kiedy ktoś po raz pierwszy wspomniał o fotelu masującym? Z ogółu powszechnie krążących informacji znaczną część stanowią mity...

Fotele masujące na Poznań Motor Show 2017

W dniach 6-9 kwietnia 2017 roku będziesz miał świetną okazję, żeby swobodnie przetestować fotele masujące. Z wybranymi modelami Massaggio pojawimy się podczas Motor Show 2017 w Poznaniu.

Aby zapewnić komfort korzystania z witryny Rest Lords zalecamy sprawdzenie, czy używasz najnowszej wersji przeglądarki i w razie potrzeby aktualizację.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w ustawieniach Twojej przeglądarki.